Een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) is een online dossier dat van de patiënt is en maakt het voor de patiënt mogelijk om grip te houden op zijn eigen gezondheidsgegevens. De ontwikkeling van een PGO past in ons portfolio dat diverse oplossingen voor zorgaanbieders bevat, met de komst van een PGO gaan we ook de patiënt een oplossing bieden.
Waarom een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)
Gezondheidsgegevens zijn vaak op meerdere plekken opgeslagen. Denk aan ziekenhuizen, de huisarts, het consultatiebureau, de gemeente, de sportschool, de apotheek, en ga zo maar door. Tot nu toe ontbrak de mogelijkheid al deze gegevens overzichtelijk op één plek bijeen te brengen en deze zelf veilig te kunnen delen.
Met de komst van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving wordt het mogelijk om op gezondheidsgegevens uit verschillende systemen van zorgaanbieders naar een PGO van de patiënt over te zetten. Vergelijk het met een paspoort of rijbewijs, de patiënt kan binnenkort over een eigen zorgdossier beschikken.
Landelijke standaarden
Om gezondheidsinformatie veilig uit te wisselen moeten de systemen van PGO's en die van zorgaanbieders voldoen aan de spelregels van MedMij. Ook het uitwisselen van gegevens zelf moet aan allerlei spelregels voldoen. Zo zorgt MedMij er voor dat gezondheidsdata uit verschillende bronnen op eenzelfde, maar ook veilige en vertrouwde manier bijeen gebracht kan worden. Dat is belangrijk, want het gaat tenslotte om persoonlijke medische informatie.
Uitleg van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)
Stichting Medmij Om te komen tot een goedgekeurd PGO op basis van landelijke standaarden zijn we kandidaat-deelnemer geworden bij MedMij en doorlopen we een uitgebreid kwalificatie en acceptatietraject om ons PGO goedgekeurd te krijgen.
Toelichting Medmij Het kandidaat deelnemerschap is een soort intentieverklaring tussen MedMij en de leverancier en betekent niet dat je automatisch deelnemer van MedMij wordt. Kandidaat deelnemers hebben kenbaar gemaakt deel te willen nemen aan MedMij, maar moeten nog aantonen dat ze dit daadwerkelijk kunnen. MedMij belooft de kandidaat deelnemers dat als ze inderdaad aan de afspraken voldoen en de toetsing doorstaan, ze deelnemer mogen worden.